TECHNOLOGIES

ECOBAU PRE-ANODIZING 2IN1

Επιλέξτε με γνώμονα την ποιότητα και εξασφαλίστε την απόλυτη ασφάλεια στην κατοικία ή την επιχείρηση σας με τα πιο σύγχρονα κουφώματα. Όποιες και αν είναι οι εξωτερικές καιρικές συνθήκες εσείς δημιουργήστε την ιδανικότερη ατμόσφαιρα για το εσωτερικό του σπιτιού σας όλες τις εποχές του χρόνου.

Αναβαθμίστε στο έπακρο την καθημερινότητα σας μέσα στο σπίτι σας επιλέγοντας σύγχρονα κουφώματα υψηλών ενεργειακών προδιαγραφών που θα σας προσφέρουν ασφάλεια και μόνωση. Εξοικονομήστε ενεργεία και μειώστε σημαντικά το ετήσιο κόστος των λογαριασμών σας σε ρεύμα και θέρμανση.

Stronger than time, stronger than elements
Well-being

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ

Η επιλογή κουφωμάτων σήμερα, πέρα από την κάλυψη αναγκών για Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας, στοχεύει και στη βελτίωση του καθημερινού τρόπου ζωής.

Η σωστή επιλογή χρώματος μπορεί να απογειώσει το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα και να προσδώσει αξία στην εικόνα του κτιρίου, αλλά και ταυτόχρονα να δημιουργήσει συνθήκες ευεξίας για τους καθημερινούς χρήστες.

|
CHOOSE ELVIAL AND THE COLOR THAT FITS YOUR WORK WITHOUT ANY RESTRICTIONS

ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ = ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΕ ΧΡΩΜΑΤΑ

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα που φέρουν τα κουφώματα αλουμινίου σε σχέση με άλλα υλικά αρχιτεκτονικής είναι η μεγάλη γκάμα επιλογών σε χρώματα που προσφέρουν σε κάθε ιδιοκτήτη. Δύο μάλιστα είναι οι βασικές τεχνολογίες επιφανειακής επεξεργασίας που έχουν αναπτυχθεί:

Aluminium

Ηλεκτροστατική Βαφή

Κατά την ηλεκτροστατική βαφή η επιφάνεια του αλουμινίου «παθητικοποιείται» αφού πραγματοποιηθεί και η κατάλληλη χημική προεργασία με chrome free χημικά. Ακολουθεί η επίστρωση, κατά την οποία χρησιμοποιείται ένα στρώμα πολυεστερικής πούδρας η οποία ως υλικό προσδίδει την τελική απόχρωση και υφή του χρώματος στο αλουμίνιο. Η τεχνική αυτή της ηλεκτροστατικής βαφής μας προσφέρει τόσο απεριόριστες χρωματικές επιλογές όσο και ποικιλία στην υφή των κουφωμάτων.

Ανοδίωση

Η ανοδίωση συνιστά μια ηλεκτροχημική διαδικασία κατά την διάρκεια της οποίας η επιφάνεια του αλουμινίου υφίσταται μετασχηματισμούς που καταλήγουν σε ένα στρώμα αδρανούς, ιδιαίτερα συνεκτικού και σκληρού οξειδίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η παθητικοποιημένη επιφάνεια του αλουμινίου να λειτουργεί ως ένας φραγμός και ως μια ισχυρή προστασία κατά των αντίξοων καιρικών και περιβαλλοντικών συνθηκών. Το ανοδικό επίστρωμα είναι διαφανές στοιχείο επομένως ως δομή επιτρέπει την ενσωμάτωση χρωστικών υλικών με σκοπό την δημιουργία μοναδικών και περιορισμένων αποχρώσεων, πράγμα που συνεπάγεται και υψηλότερο κόστος.

Ποιο είναι το βασικό πρόβλημα;

Η νηματοειδής διάβρωση (filiform corrosion) αποτελεί την διάβρωση εκείνη που εμφανίζεται πάνω στην επιφάνεια του μετάλλου και κάτω από την επίστρωση του χρώματος με πούδρα [ΗΒ]. Αυτό συμβαίνει διότι πραγματοποιείται μια αντίδραση στο υλικό του αλουμινίου λόγω αντίξοων και ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν σε μια περιοχή όπως παρουσιάζεται:

 • Σε παραθαλάσσιες περιοχές, έως και 25 km από την ακτή
 • Σε περιοχές που βρίσκονται πολύ κοντά σε αυτοκινητόδρομους, οι οποίοι κατά τους χειμερινούς μήνες εκτίθενται σε μεγάλες ποσότητες χλωριούχων αλάτων για την αποφυγή δημιουργίας παγετού
 • Σε περιβάλλον με αυξημένη υγρασία, όπως πισίνες, σάουνα κλπ.
The-issue-small-image

Η νηματοειδής διάβρωση γίνεται αντιληπτή συνήθως με τη μορφή “φυσαλίδων και συνήθως ξεκινάει από τις γωνίες του κουφώματος.

|

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ;

Εφόσον εμφανιστεί εξαπλώνεται σταδιακά σε όλη την επιφάνεια του μετάλλου του κουφώματος. Μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού είναι η ολοκληρωτική αντικατάσταση του κουφώματος.

ΠΡΟΑΝΟΔΙΩΣΗ: Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΝΗΜΑΤΟΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ

Η προανοδίωση αποτελεί την δημιουργία ενός ισχυρού στρώματος οξειδίου, το οποίο παράγεται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες, παρόμοιες με αυτές μίας τυπικής ανοδίωσης, χωρίς να περιλαμβάνει όμως τη φάση του τελικού φινιρίσματος. Το στρώμα αυτό διεισδύει στην ουσία στην επιφάνεια του αλουμινίου και συνιστά ιδανικό υπόστρωμα για την πρόσφυση της πούδρας που θα επακολουθήσει με την ηλεκτροστατική βαφή, προσφέροντας έτσι τη μέγιστη αντιδιαβρωτική προστασία. 

Επομένως με την χρήση της προανοδίωσης, και όχι κλασικών μεθόδων προεργασίας, εκμεταλλευόμαστε στο ύψιστο τα πλεονεκτήματα των δύο διαφορετικών μεθόδων επιφανειακής επεξεργασίας.

Εξασφαλίζοντας υψηλή αντιδιαβρωτική προστασία και έχοντας την ελευθερία επιλογής σε μια ευρεία ποικιλία χρωμάτων και υφών.

5_PRE-ANODIZING

ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ;

6_THE-RESTRICTIONS

Η προανοδίωση, ως διαδικασία αρχικής επεξεργασίας του αλουμινίου, έχει σπουδαία αποτελέσματα μόνο εφόσον διασφαλίζονται τα ακόλουθα:

 • Η ηλεκτροστατική βαφή θα πρέπει να εφαρμοστεί  άμεσα μετά την προεργασία της προανοδίωσης
 • Χωρίς την παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα, διότι η προανοδίωση δεν σφραγίζει τους πόρους του υλικού
 • Και σε ένα «αποστειρωμένο» από αιωρούμενα ή άλλα σχετικά στοιχεία περιβάλλον τα οποία μπορούν να υποβαθμίσουν το τελικό αποτέλεσμα

Όπου εφαρμόζεται η μέθοδος της προανοδίωσης αρχικά αυτή πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις μιας ανοδίωσης και έπειτα τα προϊόντα πρέπει να μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις μιας ηλεκτροστατικής βαφής προκειμένου να εφαρμοστεί η πούδρα. Για να επιτύχει αυτή η διαδικασία βασική προϋπόθεση είναι ο υψηλός συντονισμός κινήσεων διότι πιθανότατα μπορεί να συμβεί κάτι το οποίο να επιβαρύνει τον χρόνο αναμονής έως την ηλεκτροστατική βαφή:

Τι μπορεί να προκύψει και να λειτουργήσει ανασταλτικά;

 • Καθυστέρηση στην απομάκρυνση των προϊόντων από την εγκατάσταση της ανοδίωσης
 • Μεγάλη αναμονή στα προϊόντα για την εγκατάσταση της ηλεκτροστατικής βαφής
 • Έκθεση των προανοδιωμένων προϊόντων κατά τη μεταφορά, σε σκόνη και υγρασία
 • Μεγάλη πιθανότητα αλλοίωσης των πλεονεκτημάτων της προανοδίωσης από την επαφή με υπολείμματα, ανθρώπινα χέρια κ.α.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΟΔΙΩΣΗΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΗΣ ΒΑΦΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΤΕΡΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΒΑΦΗ.

ELVIAL PRE-ANODIZING 2IN1

|
ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΑΝΑΜΟΝΗΣ.
ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

ELVIAL PRE-ANODIZING 2IN1.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΛΥΣΗ.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε ότι στις υπερσύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις της ELVIAL λειτουργεί η πρώτη στην Ελλάδα και η έβδομη στον κόσμο εγκατάσταση κάθετης ηλεκτροστατικής βαφής με προανοδίωση συνεχόμενης ροής. Με τη μέθοδο της προανοδίωσης της ELVIAL τα προφίλ των κουφωμάτων τοποθετούνται σε μεγάλο βάθος, πιο συγκεκριμένα σε ένα υπόγειο τούνελ, μέσα σε διάλυμα θειικού οξέος και υφίστανται ηλεκτροχημική διαδικασία, παρόμοια με αυτή της ανοδίωσης.

Η διαχείριση των προφίλ γίνεται σε ένα συγκεκριμένων προδιαγραφών περιβάλλον, ελεύθερο από σκόνες και λοιπά επιβαρυντικά στοιχεία και ρομποτικά ώστε να αποφευχθεί η επαφή των ανθρωπινών χεριών. Μέσω της τεχνικής αυτής δημιουργείται ένα ασφράγιστο ανοδικό υπόστρωμα το οποίο θωρακίζει σημαντικά το προφίλ από τη διάβρωση. Αναφορικά με την βαφή των προφίλ, αυτή είναι σειριακή, μηδενίζοντας έτσι τους χρόνους αναμονής και επιτυγχάνοντας άψογο σφράγισμα των πόρων του προφίλ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ Η ΠΡΟΑΝΟΔΙΩΣΗ ELVIAL 2IN1:

 • Είναι η μοναδική μέθοδος που εξασφαλίζει την ύψιστη προστασία του αλουμινίου από τη διάβρωση
 • Προσφέρει μια απεριόριστη γκάμα χρωμάτων και μια ευρεία ποικιλία σε υφή, γυαλάδα και εφέ
 • Συνοδεύεται πάντα με την απόλυτη εργοστασιακή εφαρμογή και εγγύηση ELVIAL

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΑΝΟΔΙΩΣΗΣ ELVIAL ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ
ΜΕ ΠΟΥΔΡΕΣ ΒΑΦΗΣ ΚΛΑΣΗΣ 2 [SUPER DURABLE].

Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΟΔΙΩΣΗ 2IN1 ΤΗΣ ELVIAL, ΜΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

our color collection

Ανακαλύψτε την απέραντη χρωματική παλέτα μας σε κουφώματα που σας δημιουργούν όμορφα συναισθήματα, τονώνουν την διάθεση σας, σας ηρεμούν, εντυπωσιάζουν τους καλεσμένους σας και το σημαντικότερο έρχονται σε πλήρη αρμόνια με την αισθητική της κατοικίας σας. Όλες έχουν επιλεχθεί σχολαστικά από καταξιωμένους αρχιτέκτονες με βάση τις επικρατέστερες και τις πιο σύγχρονες τάσεις της διεθνούς αγοράς.

Όποιο και αν είναι το γούστο σας και το στυλ σας στην εσωτερική διακόσμηση, οι σύγχρονες και ντελικάτες υφές και αποχρώσεις μπορούν να καλύψουν κάθε απαίτηση σας και να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Αυτή είναι η ELVIAL OUR COLOR COLLECTION
[Favorites_Express και Favorites]

|
Class 2 [Super Durable]

ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΧΩΡΟ

Συνδυάζοντας την υψηλότερη αντιδιαβρωτική προστασία που προσφέρει η προανοδίωση με χρώμα υπερανθεκτικής πούδρας, κλάσης 2, για μέγιστη αντοχή του χρώματος ακόμη και στην έντονη ηλιακή ακτινοβολία με την υψηλή ποιότητα το αποτέλεσμα είναι αδιαμφισβήτητα κορυφαίο. Να σημειωθεί άλλωστε ότι τα υπερανθεκτικά χρώματα κλάσης 2 [Super Durable] αντέχουν 3 φορές περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία παραμένοντας σχεδόν αναλλοίωτα στο χρόνο.

 

Λύση ELVIAL. Λύση για σένα.

INNOVATIVE TECHNOLOGIES

ELVIAL PRE-ANODIZING 2IN1

BE DIFFERENT

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ